Història de l'Agility

L'agility va començar a Anglaterra l'any 1977 en l'exposició canina més important del món, 'Crufts Dog Show'. Un membre del comitè organitzador, John Varley, molt amant tant dels cavalls com dels gossos, va idear un 'jumping' de cavalls adaptat per als gossos per a entretenir als espectadors durant els llargs temps d'espera, fent uns recorreguts ràpids superant obstacles, en una carrera contra el cronometre.

Aquest espectacle va agradar tant a tot el públic que de seguida es va posar en contacte amb Peter Meanwell, un dels adiestradors canins més importants d'Anglaterra i conjuntament amb clubs de treball canins es van posar a treballar per a dissenyar els obstacles, les puntuacions i el reglament. Alguns mesos després, en el ring central de 'Crufts Dog Show', els espectadors anglesos eren testimonis visuals del primer recorregut d'agility. Era el naixement d'un nou esport. Ràpidament va traspassar fronteres estenent-se per tot el món, fins a convertir-se en l'esport caní més practicat.

Actualment l'agility és un esport reconegut per la Secretària General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i dirigit per la Federació Catalana d'Agility